torstai 9. helmikuuta 2017

BEST OF 2016


Tässä on pieni katsaus omiin suosikkikuviini viime vuodelta ja lyhyet tarinat niiden takaa.

Viime vuonna tutustuin hevoskuvausten kautta moneen uuteen ihmiseen ja kuvattavia hevosia oli yhteensä reilu sata. Oli sekä tilattuja töitä että omia projekteja, kaikki erilaisia ja ihania. Hevosten kuvaaminen on ihan parasta. Loppukesästä ollessani lomalla tuli kuvattua paljon näitä omia projekteja, mutta lomaa seurasi ehkä elämäni kiireisin syksy ja talvi, joten suuri osa näistä kuvista odottaa vieläkin kovalevyjeni syövereissä käsittelyä. Nekin löytävät varmasti tiensä tänne blogin puolelle jossain vaiheessa. Pikkuhiljaa. :)

Tämä oli ihana mutta hieman haastava kuvaus. Kuvattavana oli kaunein koskaan näkemäni suomenhevostamma Kristalli. Ihan mielettömän hieno! Alkuun Kristallia hieman jännitti kuvauksissa käytetty savukone, eikä poseeraaminen tainnut muutenkaan ihan kiinnostaa, joten aika kauan saimme yrittää. Lopputuloksesta tuli kuitenkin satumainen. :)

Kuvasin Kristallia uudestaan nyt alkuvuodesta lumisissa maisemissa, niistä tulossa oma postauksensa mutta muutama kuva löytyy jo Instagramin puolelta.

Tässä on komea Vili, joka päästettiin maneesiin riehumaan ja kuvattavaksi. Maneesissa kuvaamista pidetään yleensä vaikeana lajina, ja sitä se toki onkin ulkokuvaukseen verrattuna mutta maneesissa saattaa välillä olla aika kauniita valotilanteita. Tämä kuva on kuvattu maneesin ikkunoista tulevassa luonnonvalossa. Upea Vili asuu Talli Onnenpotkussa Klaukkalassa. Siskokset kuin prinsessat. <3 Näissä kuvauksissa vaan oli kaikki kohdillaan, upeat mallit ja satumainen kuvausympäristö. Kuvauspaikkana toimi tyttöjen kotitalli Ankis Stall.


Tämä ihana perhe tilasi minulta perhekuvauksen, johon halusivat myös hevosensa ja koirankin mukaan. Alkuun hieman jännitti miten tästä suoriudutaan kun liikkuvia osia oli sen viisi henkilöä ja kuusi eläintä, nuorimmaista väsytti ja aurinkokin oli painumassa jo puiden taakse. Kaikki kuitenkin loksahti täydellisesti paikoilleen ja lopputuloksesta tuli aivan ihana. Tällaisia perhekuvia kun pääsisi kuvaamaan lisää! <3

Erityismaininta vielä Kultahippuja-blogin Danielalle joka on auttanut minua monessa. Daniela on ideoinut kanssani kuvauksia, poseerannut kameralleni Goldi poninsa kanssa ja ollut mukana monissa kuvauksissa assarin roolissa. Motivoitunut ja oma-aloitteinen assistentti joka osaa käsitellä niin hevosia, ihmisiä kuin kuvauskalustoakin on aivan korvaamaton apu kuvauksissa. Kiitos siis siitä ja toivottavasti yhteistyömme jatkuu vielä pitkään. <3

Daniela ja Goldi. <3


Mikä kuvista on sinun suosikkisi? :)

2 kommenttia :

 1. Kiva kun teit blogin, hevosvalokuvausblogeja ei ihan kauhean montaa olekaan ja ne vähätkin on aika hiljaisia.
  Piti heti liittyä lukijaksi, kannattaa muuten laittaa se lukijapalkki esille niin saat helpommin lukijoita.

  Mahtavia kuvia näistä kaikki mutta mun suosikki on tuo upea mustataustainen Vili :)

  Tervetuloa vastavierailulle mun taideblogiin http://katkopiirto.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät ja kiitos vinkistä, täytyy lisätä tuo lukijapalkki. Tämä blogimaailma on vielä niin vieras, mutta enköhän pikkuhiljaa opi tavoille. ;) Sinun blogiasi käyn ehdottomasti kurkkaamassa!

   Poista