perjantai 24. helmikuuta 2017

MILLAISET ON HYVÄT NETTISIVUT?

Viime viikolla kuvasimme nämä muotokuvat söpöistä ja pörröisistä tuntiponeista Lähderannan tallin uusia nettisivuja varten. Tavoitteena oli saada sivuille kaikista tuntsareista yhtenäiset ja tyylikkäät muotokuvat ja tällaiset kuvat me saatiin aikaan. Täältä löydät kuvat lopullisessa käyttötarkoituksessaan - hyvältä näyttää, vaikka itse sanonkin! ;)

Kaikki ponit poseerasivat esimerkillisesti, myös tallin henkilökunta oli ihan mahtavaa ja avuliasta, kuvauksiin oltiin valmistauduttu hyvin ohjeiden mukaisesti, kaikki hevoset oli harjattu ja varusteet putsattu. Oli ilo työskennellä kun homma hoitui niin viimeisen päälle hienosti! :)


Hyvät nettisivut ovat yksi asiakastallin tärkeimmistä markkinointivälineistä, joten niiden toimivuuteen ja ulkoasuun kannattaa ehdottomasti satsata.

Silloin kun ollaan etsimässä uutta ratsastuskoulua, kesäleiripaikkaa tai maastovaellusta on netti ensimmäinen paikka josta lähdetään katsomaan sitä itselle sopivinta vaihtoehtoa. Etenkin lapset (ja miksei aikuisetkin) rakastavat katsella tallin hevosten kuvia, lukea niiden luonnekuvauksia ja miettiä mikä olisi se itselle mieluisin ratsu. Potentiaalinen asiakas luo ensivaikutelmansa tallista nettisivujen perusteella, joten on tärkeää antaa toiminnasta totuudenmukainen ja laadukas kuva. Tekstit on hyvä pitää asiallisina mutta lämminhenkisinä, kuvat hyvälaatuisina ja kirkkaina sekä sivuston ulkoasu tyylikkäänä ja selkeänä.Tässä muutama huomio nettisivuja suunniteltaessa (ja pätevät ihan yhtälailla vaikka heppablogiinkin):

 • Nykypäivänä on ehdottoman tärkeää että sivusto toimii tietokoneen lisäksi myös mobiilissa, sillä suurin osa ihmisistä selaa nettiä puhelimella.
 • Ulkoasu on hyvä pitää kevyenä ja raikkaana. Vaaleat värit ja neutraalit fontit toimivat parhaiten, tummat värit tai erikoiset kirjasimet näyttävät hyviltä äärimmäisen harvoin. Sanoisin että useimmiten vähemmän on enemmän.
 • Tee tiedon löytäminen mahdollisimman helpoksi. Ihmiset ovat nykyään kovin malttamattomia netin käyttäjiä, joten älä tee nettisivuista liian monimutkaisia. Mitä vähemmillä klikkauksilla sivuilla vieraileva pärjää, sitä parempi.
 • Panosta hevosten ja henkilökunnan esittelyyn. Sivulla vierailijat arvostavat kauniita ja laadukkaita valokuvia ja hyvin kirjoitettuja tekstejä. Muista hyvä kielioppi!
 • Linkitä tallin somekanavat (Facebook, Instagram...) ja pidä yhteystiedot helposti löydettävissä.
 • Päivitä nettisivuja säännöllisesti. Vaikka arjen kiireessä nettisivut eivät ole prioriteetti numero yksi ja kuulumisetkin jaetaan kätevästi Facebookissa, on kuitenkin tärkeää pitää myös nettisivut ajantasalla.
 • Pidä huoli että yleisilme on siisti - linkit toimivat, tekstien koko pysyy vakiona samoin rivivälit, kuvat ovat samankokoisia ja sopivat yhteen keskenään, mikään ei rönsyile tai hypi silmille.

Esimerkiksi Talli Friđurin nettisivut ovat kokonaan minun käsialaani ulkoasua ja valokuvia myöten (lukuunottamatta osaa etusivun pikkukuvista) ja näistä sivuista ollaankin saatu paljon hyvää palautetta ja kiitosta. Ja uusia asiakkaita. :)Tämä pienokainen ei vielä hetkeen ratsun hommia tee, mutta katsokaa kuinka upea silmä tällä varsalla on! Minut tunnetaan herasilmien suurena fanina, ja tällaista upeaa kaksiväristä silmää en muistakaan aiemmin nähneeni. :)


Lähderannan tallin ihana omistaja Niina Wasenius Gera tammansa kanssa. :)
Mitäs tykkäätte? Oletteko samaa mieltä hyvien nettisivujen merkityksestä?

Linkitä kommentteihin sinun mielestäsi hienot nettisivut!

8 kommenttia :

 1. Nettisivut ovat munkin mielestä tärkeitä! En ole nähnyt kertaakaan tallin sivuja jossa olisi ollut noin hienoja kuvia😍

  VastaaPoista
 2. Mä olen niiiin samaa mieltä sun kanssa! Jo vuonna 2005 opiskellessani luennoin ryhmäläisille tunnin verran että jos yrityksen (lähinnä hevostallin) nettisivut ovat rumat ja päivittämättä, niin on parempi poistaa ne kokonaan kuin antaa sellainen vaikutelma että talli olisi lopettanut. Tuolloin tein Starhillin sivuja ja Nina sanoi että suurin osa leiriläisistä ottaa yhteyttä puhtaasti nettisivujen takia.

  Vaikka nykyään olisi helppo tehdä siistit sivut valmiilla pohjilla, vaikka Wixillä, niin silti näyttää siltä että sivut on nopeasti kyhätty kokoon ja tallin informaatio löytyy Facebookista. En otse vanhanakaisena ihmisenä pidä tätä kovinkaan käyttäjäystävällisenä, ellei kotisivuille ole laitettu Facebooklaatikkoa.

  Moni yrittäjä kai pelkää sivujen päivittämistä, mutta mielestäni on ihan helppoa tehdä stabiilit hienot sivut siisteillä kuvilla tekemään hyvä ensivaikutelma ja sivuilta voidaan ohjata katsomaan toimintaa tarkemmin Facebookista tai ottamaan yhteyttä soittamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kirjoitin sulle jo yhden tosi pitkän vastauksen mutta oon vielä niin uuno tämän blogin kanssa että onnistuin kirjautumaan ulos tililtäni ja koko teksti katosi! :D :( No, uusi yritys...

   Ehdottomasti olen sun kanssa samaa mieltä siitä että nettisivut pitää tehdä oikeasti kunnolla tai sitten ne kannattaa ihan suosiolla jättää tekemättä. Ainakin itselleni huonot nettisivut ovat niin iso turn-off, ja antavat huonon kuvan koko toiminnasta.

   Hyvin nettisivujen teko on nykyään niin helppoa ja edullistakin, etten näe huonoille sivuille oikein mitään muuta syytä kuin välinpitämättömyys. Ja jos ei itse osaa tehdä sivuja se kannattaa suosiolla ulkoistaa jollekin alan ammattilaiselle joka osaa tehdä pohjan jota sitten on itsekin helppo päivittää. Ja päivittäminenkin kannattaa tehdä hyvin - olen myös törmännyt sivuihin joiden ulkoasu on upea ja käytettävyys hyvä, mutta sisältö täynnä epätarkkoja kuvia ja kirjoitusvirheitä.

   Toinen asia mikä ihmetyttää on se että monesti törmää hevostalleilla nettisivuihin joiden osoite on muotoa tallinnimi.weebly.com, tallinnimi.wix.com, tallinnimi.suntuubi.com jne. mikä antaa todella epäammattimaisen kuvan, ja kun osoite muodossa tallinimi.com ei kustanna kuin sen reilu 10€ vuodessa en todellakaan ymmärrä miksei sellaista ole voitu hankkia?

   Mä muistan sun Starhill Stablelle tekemät nettisivut niin hyvin! Ne on edelleenkin yhdet parhaimmista hevostallin sivuista jotka olen koskaan nähnyt, niihin olit onnistunut saamaan ihan mielettömän määrän mielenkiintoista sisältöä helposti navigoitavalle pohjalle. En yhtään ihmettele että niiden kautta tuli asiakkaita, ne oli niin hienot. :)

   Poista
  2. Ja ne oli tehty notepadilla käyttämällä ihan HTML ja CSS :D Sivut olivat myös aikaansa edellä siinä mielessä, että sinne tuli pieniä päivityksiä aika usein ja siellä oli otteita hevosten tallipäiväkirjoista blogityyliin. Itseasiassa uskon että yritysblogin pitäminen tallinomistajan toimesta toimisi erinomaisena markkinointikanavana! Monellakohan talliyrittäjällä tällainen on?

   Wix pohjalle domainin mappaus maksaa muuten monta kertaa enemmän kuin ilmaiseen Wordpressiin. WP on 13 euroa vuodessa ja WIX jotain 40-50 euroa. Mutta vaikka olen aika ATK-orientoitunut, ei ollut ihan yksinkertainen juttu hankkia a) osoite b) mapata se. Ja sit kun se pitää vielä uusia x-vuoden välein niin kädettömämpi on ongelmissa.

   Mutta vaikka mappaus on Wixissä kalliimpaa, niin ei se niin paljon kalliimpaa ole..

   Ammattikseen sivuja tekevät pyytävät työstään rahaa ja hevostalleilla ei oikein lyödä rahoiksi. Mutta jos sivujen avulla on mahdollista saada 10 uutta leiriläistä, niin eikö yhden leiriläisen leirihinta kannata käyttää nettisivuihin? Minusta kannattaa.

   Poista
  3. No niinpä, samaa mieltä siitä ettei nettisivujen kuluissa kannata säästellä jos säästön seurauksena on huonot sivut jotka pahimmillaan karkoittavat mahdollisia asiakkaita. Kun sivut tekee kerralla kuntoon ne kyllä maksavat itsensä takaisin. Ja totta, olisi mielenkiintoista seurata talliyrittäjän arkea blogin muodossa. :)

   Hassua, minun mielestä taas domainin mappaus on niitä helpoimpia tehtäviä näissä nettisivuhommissa. :D Itselläni kaikki domainit ostettu osoitteesta www.hover.com reilun 10€ vuosihintaan, ja käytän niitä monilla eri alustoilla (Blogger, Format jne.) ongelmitta. Maksukin menee automaattisesti kerran vuodessa kortilta. .fi-päätteiset sivut ovat ilmeisesti nykyään vähän hankalempia kun niiden käyttöön tullut uusia määräyksiä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos Annastiina! :) Sulla aivan supersöpö kuva tossa sun profiilissa!

   Poista