sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

20 FAKTAA MINUSTA

Juuri tällä hetkellä eletään hevoskuvausten osalta hiljaisempaa kautta, kun talvikuvien aika alkaa jo olla ohi eikä vielä ole ihan kevätkään. Hevoset tiputtelevat talvikarvaansa ja ovat siksi hieman epäsiistissä kunnossa, ympäristö on karun näköisiä kun lumi on jo suurimmilta osin sulanut mutta luonto ei ole kuitenkaan herännyt talviuniltaan.

Vielä siis odotellaan varsinaista sesonkia alkavaksi hevoskuvausten osalta, se lähtee kunnolla käyntiin reilun kuukauden päästä. Sitä ennen on hyvä aika suunnitella tulevia kuvauksia, blogipostauksia ja muita projekteja. Paljon toivottu kuvankäsittelypostaus on tulossa pian, mutta koska en ole vielä kunnolla esittäytynyt täällä blogin puolella, ajattelin että nyt olisi sopiva hetki sille. Tässä siis 20 ensimmäisenä mieleeni tullutta satunnaista faktaa itsestäni.


1. Katson maailmaa valokuvaajan silmin ja hahmotan ympäristöäni pitkälti valokuvien kautta. Huomaan tilanteessa kuin tilanteessa miettiväni millaisen valokuvan ottaisin. Kiinnitän huomiota valon luonteeseen ja suuntaan, erilaisiin pintoihin, väreihin ja maisemiin. Mietin aina miltä asiat näyttäisivät kameran läpi, mistä saisi hyvän kuvan ja mistä ei. Joskus olen jopa huomannut kuinka jokin häiritsevä yksityiskohta ympäristössäni ärsyttää silmääni niin että mietin miten poistaisin sen jälkikäsittelyssä.

2. Hevoset ovat aina olleet iso osa elämääni. Olen istunut ensimmäisiä kertoja hevosen selässä jo ennen kuin osasin edes kävellä, ja ihan oikeille ratsastustunneille pääsin jo 4-vuotiaana. Olen näiden vuosien aikana ratsastanut välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta en muista että minulla olisi koskaan ollut mitään merkittävän pitkää taukoa.

3. Omaa hevosta minulla ei tällä hetkellä ole, mutta olen ollut onnekas sillä ratsastettavia hevosia on riittänyt. Uusin hevosystäväni on postauksen kuvissa esiintyvä 10-vuotias islanninhevosruuna Börkur. Meidän yhteinen taival on yhtä tuore kuin tämä blogikin, joten opettelemme vasta tuntemaan toisemme. Börkurin kanssa olisi tarkoitus harrastaa tavoitteellisesti, käydä valmennuksissa ja kursseilla, ja ehkäpä innostumme myös pienestä kisailusta jossain vaiheessa. Mikään kiire meillä ei kuitenkaan ole vaan aika näyttää miten hommat etenevät.


4. Lempimaani on Islanti, ja kutsunkin sitä usein toiseksi kotimaakseni. Me emme koskaan matkustelleet perheen kesken kun olin lapsi, mutta jo hyvin pienenä kiinnostuin valtavasti Islannista, sen luonnosta, kulttuurista, historiasta ja tottakai hevosista, ja päätin että minä tahdon matkustaa Islantiin heti kun olen täysi-ikäinen. Kun sitten täytin 18 vuotta matkustin maahan ensimmäisen kerran, yksin kolmeksi kuukaudeksi hevostilalle kesätöihin. Se oli rankka mutta opettavainen kesä, ja parin vuoden päästä löysinkin itseni taas uudestaan saarelta tekemässä tallitöitä. Kesätöiden lisäksi olen ollut Islannissa lomailemassa lukuisia kertoja, ja joka ikinen kerta kun astun ulos lentokoneesta Keflavíkin kentällä tulee voimakas tunne siitä että olen tullut kotiin.

5. En ole reissannut mitenkään erityisen paljon, mutta toiveissa olisi päästä näkemään maailmaa vähän enemmän. Unelma matkakohteitani ovat ainakin Hawaii, Kiina, Bahaman saaret ja Madagaskar.

6. Minulla on 3-vuotias keskikokoinen villakoira nimeltään Olga. Olgan lempiasioita on koirakavereiden kanssa leikkiminen, vinkulelut, pitkät lenkit, agility, herkuttelu ja rapsutukset. Vaikka Olga muuten mielellään riehuu ja remuaa pelloilla ja pientareilla, ei puudeli oikein viihdy mukana tallitouhuissa sillä hevoset ovat vähän epäilyttäviä tyyppejä eikä tuttavuus niiden kanssa oikein kiinnosta.


7. Pidän siivoamisesta ja asioiden järjestelystä. Kun vuosi sitten tutustuin KonMari-metodiin huomasin eläneeni jo vuosia kirjan oppien mukaan. Ylimääräinen tavara ahdistaa minua, ja panostan mieluummin määrän sijasta laatuun. Kotini sisustus on minulle tärkeää, sillä olen paljon kotona ja tahdon että ympäristöni on harmoninen ja kaunis. Jos en olisi valokuvaaja voisin hyvin kuvitella olevani jonkinlainen ammattijärjestäjä.

8. Olen tarkka hygieniasta. Sellaiset kaupan salaattibaarit joista voi itse kasata oman salaattinsa ällöttävät minua eniten, samoin irtokarkit, nissähän voi pesiä vaikka mitä bakteereja! Pesen käsiäni koko ajan, ja kannan aina mukanani käsidesiä. En laita mitään sormilla suuhuni ellen ole ensin desinfioinut käsiäni.

9. Tykkään meikata ja laittautua, mutta minua ei häiritse tippaakaan kulkea ihmisten ilmoilla räjähtäneen näköisenä, tukka likaisena ja verkkarit jalassa. Minulla onkin käytönnössä vain kaksi tyyliä, ns. Instagram-look tai spurgu-look. Joko laittaudun pitkän kaavan mukaan tai sitten en tee itselleni yhtään mitään, mitään välimuotoa ei ole.

10. Olen muutenkin ääripää ihminen. Joko haluan tehdä asiat viimeisen päälle kunnolla tai sitten en tahdo tehdä niitä ollenkaan. Tahdon kaiken tai en yhtään mitään.


11. Olin lapsena ja nuorena ihan äärettömän ujo, enkä puhunut paljoa. Puheilmaisu on aina ollut minulle vaikeaa ja varsinkin vieraille ja puolitutuille puhuminen tuntui minusta pelottavalta, ja olin todella hiljainen. Vasta ihan viime vuosina olen päässyt epävarmuuksistani eroon eikä puhuminen enää tunnu vaikealta. En edelleenkään ole isossa ryhmässä se ketä on eniten äänessä, vaan otan helposti tarkkailijan roolin. Parhaiten viihdyn kahdenkeskisissä tilanteissa tai pienissä ryhmissä.

12. Visuaalinen ilmaisu on aina ollut minulle se kaikista tärkein tapa ilmaista itseäni. Pienenä piirsin ja maalaisin joka päivä, ja saatoin unohtua omaan mielikuvitusmaailmaani koko päiväksi. Piirsin pääosin hevosia, ja keksin kuvien ympärille tarinoita. Kesäisin kun olin ratsastusleireillä sain lainata perheemme filmikameraa. Muistan kuinka äitini suuttui minulle kehitettyään kuvaamani filmit kun kuvissa oli puolikkaita hevosia, ihan järjettömiä rajauksia ja outoja kuvakulmia. Ei ollut kuulemma järkeä tuhlata rahaa niin huonojen kuvien kehitykseen. Todellisuudessa olin ihan tietoisesti ottanut hieman kokeellisemman lähestymistavan hommaan, mutta taiteellista näkemystäni ei vielä silloin osattu arvostaa.

13. Valokuvauksesta kiinnostuin kunnolla ollessani 14-vuotias kun sain ensimmäisen oman digipokkarin rippilahjaksi. Pidimme ystävieni kanssa kuvauspäiviä ja näimme kuviemme eteen paljon vaivaa. Ensin meikkasimme ja valitsimme vaatteet, sitten kuvasimme useita otoksia erilaisissa ympäristöissä ja eri poseerauksilla, käsittelimme kuvien värejä, lisäsimme päälle tekstejä ja erilaisia kehyksiä ja lopuksi latasimme tuotoksemme sen ajan someen, eli IRC-Galleriaan. Kuullostaa siis pitkälti nykyisen blogimaailman asukuvaukselta, joten olimme selkeästi aikaamme edellä!14. Suurin paheeni on Coca-Cola. Joisin sitä vaikka joka päivä, joten olen nyt joutunut rajoittamaan sen nauttimista vain viikonlopuille. Se on vaan niin hyvää! Monta vuotta meni etten juonut cokista ollenkaan enkä edes pitänyt sen mausta, vaan join aina maustettuja kivennäisvesiä, kunnes kolme vuotta sitten matkustin Filippiineille jossa kivennäisvesiä ei ollut. Siellä join cokista parin viikon ajan päivittäin ja koukkuun jäin. Juon aina tavallista cokista, sillä en pysty juomaan tai syömään keinotekoisia makeutusaineita joita zerot ja lightit sisältävät.

15. Suuni palaa herkästi ihan huomaamattani jos syön tai juon liian lämpimiä ruokia tai juomia. Siksi olen opetellut välttelemään kaikkea kuumaa, ja syön lämpimät ruuat ja aamupuuroni haaleana. Kahvia en juo ollenkaan, mutta teetä senkin edestä ja sekoitussuhde on aina puolet teetä ja puolet kookosmaitoa jolloin se on vain vähän lämmintä. Lempiruokiani ovat sushit, smoothiet ja salaatit, ne maistuvat hyviltä eikä ole pelkoa suun palamisesta.16. Rakastan luontoa ja metsää. Minulla on yksi suosikkimetsä, jonka tunnen läpikotaisin ja joka sijaitsee lapsuudenkotini lähistöllä. Lapsena leikimme metsässä aamusta iltaan, ja kun myöhemmin hankimme hevosia omaan pihaan ratsastimme siellä. Nykyään käyn samaisessa metsässä usein lenkillä koirani kanssa, ja siellä on myös toteutettu monet kuvaukset! Se on niin kaunis metsä ja minulle äärettömän tärkeä paikka.

17. Olen todella huono katsomaan televisiota, mutta silloin kun katsoa ohjelmavalintani on Ylen ruotsinkielinen keskusteluohjelma Efter Nio. Harva ymmärtää valintaani, mutta se on oikeasti ihan super hyvä ohjelma!

18. Kuuntelen musiikkia käytännössä aina ja kun löydän uuden artistin tai biisin josta todella pidän saatan kuunnella sitä monta päivää putkeen, uudestaan ja uudestaan. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia aina tuoreimmasta listapopista folkmetalliin, ruotsalaisesta hiphopista kansanlauluihin ja ysärihiteistä rakkausballadeihin. Viime aikojen suosikkejani ovat olleet erilaiset naisartistit kuten Sia, Lana Del Rey, Tove Lo, Sanni ja Evelina.


19. Minulla on ihan älyttömän paljon pisamia. Kasvoni ovat täysin niiden peitossa, samoin käsivarret. Kesäisin minulla on pisamia jopa korvissa ja pohkeissa. Pisamani eivät ole koskaan häirinneet minua suuremmin, ja nykyään jopa pidän niistä.

20. Rakastan sokeria ja syön herkkuja lähes päivittäin. En välttämättä mitään suuria määriä, mutta edes pieni lakupatukka tai mehujää on pakko saada. Ruokavalioni on muuten ihan terveellinen, joten en koe pienen herkuttelun haittaavan.

Moneenko kohtaan samaistuit? Kerro jotain itsestäsi kommenttiboksiin. :)

8 kommenttia :

 1. Mullakin haaveena päästä Islantiin <3 Samaistuin kohtiin 20, 18, 16, 12, 11 ja 10 (Liikutusponini nimi on Ääripää :D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mahtava nimi ponilla! :'D Ja suosittelen ehdottomasti käymään Islannissa jos siihen vain on mahdollisuus. :)

   Poista
 2. Tosi kivoja faktoja! :) Minusta tuntuu välillä että katson maailmaa ja tapahtumia vähän liiankin paljon kameran linssin läpi :D Mutta minusta tuntuu että on aika yleinen bloggaajan-syndrooma :D

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeeeeeei sä oot se tyttö ketä laulaa niin kauniisti! <3 Haha ja jep, aina ajattelemassa millainen kuva tulisi! :D

   Poista
 3. Samaistun useaan kohtaan! Itsekin rakastan Islantia ja se tulee olemaan varmasti mun ensimmäinen oma matkakohde. Jep, olen päättänyt sen, enää toteutus vain puuttuu :D Supersöpö issikka ja suitset♥ Näinkin NSB-ryhmässä aiemmin yhden näistä kuvista :D

  https://sennura.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä käymään siellä, maailman ihanin paikka... Saatoin itse äsken ihan vahingossa ostaa lentoliput syksylle... Hupsista! XD Ja kiitos, se kuva NSB:ssä keräsikin ihan huikeasti reaktioita! :)

   Poista
 4. Kiva postaus, näitä on aina tosi mielenkiintoista lukea! :)

  Pakko kysyä, että miten ja mitä kautta pääsit kesätöihin hevostilalle Islantiin? Jonkun järjestön kautta vai jotenkin omatoimisesti etsimällä? Mulla olisi vähän suunnitelmissa (tai no, oikeastaan päätettynä) lähteä erääseen toiseen maahan työskentelemään hevosten parissa, mutta tuokin kuulostaa todella mielenkiinnoiselta, eikä varasuunnitelmat koskaan ole pahitteeksi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Koska harrastan islanninhevosia ja piirit ovat pienet niin pääsin sinne suhteilla, eli tutun tutun tilalle. :) Islannissa on aina paljon ulkomaalaisia työntekijöitä eri talleilla, joten sinne on kyllä helppo päästä jos on yhtään hevoskokemusta. Facebookissa on ryhmä "Work with ICELANDIC HORSES in Iceland/Germany/Denmark/Sweden/Norway" joten yksi idea on liittyä sinne ja laittaa oma ilmoitus, kuvittelisin paikan takuulla löytyvän. :)

   Poista