perjantai 28. heinäkuuta 2017

KAMEROITA, ISSIKOITA JA HATTARATUKKAMuutama viikko sitten järjestettiin kesän ensimmäinen hevosvalokuvauskurssimme Ankin tallilla Kirkkonummella. Kurssipäivä oli mitä mainioin kesäpäivä, ja puitteet tallilla olivat ihan täydelliset hyville kuville. Kurssi oli tarkoitettu kaikentasoisille kuvaajille, ja paikalle saapuikin ihana joukko erilaisia kuvaajia kameroineen. Muutamilta kurssilaisilta löytyi ties millaista putkea, siinä jäi kuulkaas tämän vetäjän kalusto ihan kakkoseksi. ;)

Loppuunmyyty kurssi alkoi luennolla, joka pidettiin ihanan tunnelmallisessa Nummiksessa, eli tilan leirirakennuksessa. Luennolla käytiin läpi paljon tärkeitä kohtia hevosten valokuvaukseen liittyen, aina kameratekniikasta tekijänoikeuksiin ja turvallisuuskysymyksistä hevosen poseeraamiseen. Kurssilaiset osallistuivat ahkerasti keskusteluun esittäen omia kysymyksiä ja ajatuksia, mikä oli mukavaa. Ilmapiiri oli rento ja keskustelu antoisaa. :)

Luennon jälkeen päästiinkin ulos kokeilemaan oppeja käytännössä. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, ja keskipäivän haasteellinen auringonvalo oli mitä parhain havainnollistamaan valon vaikutusta kuvaan. Kuvasimme alkuun yhteisesti, erilaisissa valoissa ja eri lokaatioissa. Lounaan jälkeen jakaannuimme pienempiin ryhmiin kuvaamaan vapaasti ympäri tilaa jolta löytyy kymmenittäin erilaisia islanninhevosia aina pikkuvarsoista kilparatsuihin.Iltapäivällä keräännyimme taas yhteen kuvausdemoa varten. Meillä oli kaksi super upeaa mallia, Venla ja Ingrid. Valitsimme tytöille oikein isot ja näyttävät prinsessamekot, jotka pääsivät edukseen valkeiden ratsujen rinnalla. Kuvasimme tyttöjä sekä yhdessä että erikseen kahdessa eri lokaatiossa. Sekä tytöt että hevoset poseerasivat niin kauniisti ja luonnollisesti että hyvät kuvat olivat taattuja!

Valkoisista hevosista ja vaaleista mekoista siirryttiinkin seuraavaksi vähän haastavampaan kokonaisuuteen - musta hevonen ja mustat mekon kirkkaassa vastavalossa kuvattuna! Siinä oli kurssilaisille pieni pähkinä purtavaksi, että miten tästä nyt saa onnistuneen kuvan. ;)Kuvasimme aivan kurssin viime minuuteille asti, eikä sitä olisi vielä malttanut lopettaakaan, mutta taisi kaikilla jo olla muistikortit aika täynnä siinä vaiheessa. ;) Koko kurssin ajan yhtenä päällimmäisistä teemoista oli valon hahmottaminen, ja vaihdoimmekin tiheään tahtiin kuvauspaikkoja suorasta auringon valosta varjoon, sekä vastavalosta myötävaloon, nähdäksemme miten suuri merkitys valon luonteella ja suunnalla on kuvan tunnelmaan.

Kurssilaiset oppivat hyödyntämään luonnovaloa entistä paremmin, ja ymmärtämään valon vaikutuksen lopullisen kuvan luonteeseen. Moni myös uskaltautui ensimmäistä kertaa koskaan kokeilemaan täysin manuaalisia asetuksia kamerassaan, ja kurssilla koettiin monia hienoja oivalluksia ja edistysaskelia. :)Kaiken kaikkiaan kurssipäivä oli aivan upea, meillä oli hauskaa ja kaikki kurssilaiset olivat ihania ja innokkaita oppimaan lisää kuvauksesta. Sain todella mukavaa palautetta kurssista ja monta kiitosta. Iso kiitos minunkin puolestani kaikille osallistujille ja avustajille! <3

Tähän loppuun vielä pieni katsaus kurssilaisten tuotoksiin, olkaa hyvät!
Kuvaaja: Sallis Lindqvist
www.facebook.com/sallislindqvistphotography/
www.instagram.com/sallislindqvist


Kuvaaja: Annika Kaskinen
photokaskinen.kuvat.fi/
www.instagram.com/photokaskinen/


Kuvaaja: Anne SaloKuvaaja: Hanna-Mari Lahtinen


Kuvaaja: Marjut Moisio
Kuvaaja: Niina Kuronen
www.instagram.com/niinakuronen
niinan.kuvat.fiKuvaaja: Johanna Järventaus
torpanpuutarha.blogspot.fi
www.instagram.com/torpanpuutarha
Kuvaaja: Daniela Pietikäinen
goldiponi.blogspot.fi
www.instagram.com/kultahippuja

Sama kurssi järjestetään uudestaan sunnuntaina 13.8.2017 Ankin tallilla Kirkkonumella ja mukaan mahtuisi vielä muutama osallistuja, joten tervetuloa mukaan! :) Lisätietoja Facebookissa.

Myös la 26.8 ja su 27.8 järjestetään kaksipäiväinen Kuvankäsittely ja valokuvauskurssi Talli Onnenpotkussa Nurmijärvellä, lisätietoja tästä. Kuvankäsittelyyn keskittyvää kurssia on kovasti toivottu, joten tässä oiva tilaisuus päästä oppimaan myös sitä puolta.

Ihanaa loppukesää ja toivotaan hyviä kuvauskelejä, nähdään kursseilla! ;) <3

5 kommenttia :

 1. V A U mitä kuvia! Omia suosikkeja oli kyllä nuo prinsessa kuvat, kurssilaisten kuvista tuli kyllä aivan ihania ja huomaa että jotain on jäänyt käteenkin! Apua, siis kuinka ihania kuvat voi olla?! <3

  Itse en valitettavasti pääse noille kursseille joten olisi todella kiva kuulla täällä blogissa noista jutuista. Varsinkin ihmisen ja hevosen (tai ylipäätään eläimen) kuvaamiseen olisi mukava saada jotain vinkkiä, kun on kumminkin aika haastavia kohteita.. Ja eritoten nuo turvallisuusjutut kiinnostaa!

  Toki ymmärrän jos haluatte pitää näillä kursseilla tätä sisältöä, eikä ilmaiseksi jakaa blogissa mutta näin kaukana asuvana olisi tuo helpompi vaihtoehto. Tai sitten täytyy ottaa joku "loma" ja lähteä kurssille mukaan. :D

  Lopuksi haluaisin kysyä noista mekoista, mistä ne on hankittu? On niin ihanan näköisiä (varsinkin vihreä), että tekisi itsekin mieli hankkia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. :) Minunkin mielestäni kurssilaisten kuvista tuli todella upeita, ja tässä niistä tosiaankin vain pieni murto-osa.

   Blogiin tulee varmasti myös juttua jossain määrin samoista aiheista mitä kursseillakin käsitellään, mutta valitettavasti en kerkeä tätä päivittämään ihan niin usein kuin tahtoisin. Mutta kannattaa jäädä seuraamaan. :)

   Kursseja on tottakai myös mahdollista järjestää muuallakin kuin etelä-Suomessa, mikäli kiinnostusta ja puitteita järjestää vain löytyy! Missäpäin itse asut?

   Mekoista en tiedä mistä alunperin ovat, olivat mallien omia. :)

   Poista
  2. Asun itse Tampereen suunnilla, Tampereelle noin tunnin ajomatka. Eli jos joskus päätätte järjestään niin jossain siellä suunnilla, niin voisin osallistuakin! Ja siis ei juuri Tampereella tarvitse olla, kävisi siis joku muukin kunhan ei ihan monen tunnin päähän tarvitse ajaa.

   Poista
 2. Ääh olisin niin tahtonut tuolle kurssille nyt kesällä, mutta aika ei nyt vaan riittänyt. Ensi vuonna pakko päästä, jos vain järjestät tällasia silloinkin! ;)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista