perjantai 13. huhtikuuta 2018

SE KAIKISTA TÄRKEIN

Postaus toteutettu yhdessä Back On Track Suomi kanssa.

Uuden hevosen myötä on ollut syytä uudistaa myös varustepuolta, tai tarkemmin sanottuna ylipäätänsä hankkia varusteita. Hríman tullessa tallin pihaan minulla ei ollut vielä edes riimunnarua millä taluttaa hevonen trailerista tarhaan saati sitten harjoja, loimia, ruokakippoa tai yhtään mitään muutakaan. Haluan panostaa laadukkaisiin varusteisiin ja hankkia vain sellaista jolle ihan oikeasti on käyttöä, joten teen uusia hankintoja pikkuhiljaa tarpeen mukaan ja tarkasti harkiten.

Myöskään omaa ratsastuskypärää minulla ei ollut Hríman saapuessa, sillä olin aiemmin unohtanut kypäräni Islantiin. Ja Islantiin vanha kypäräni onkin nyt saanut jäädä. Vanha kypäräni oli jostain alennuslaarista ostettu tuskin mitään turvaluokituksia täyttävä peruskypärä. Mitään onnettomuuksia ei vanhan kypärän kanssa onneksi koskaan käynyt, mutta silti minusta tuntui että seuraavan kypärän kohdalla halusin panostaa ennen kaikkea turvallisuuteen. Pohdin pitkään erilaisten vaihtoehtojen välillä, ja sovitinkin useita eri kypärämalleja ja -merkkejä, päätyen tähän Back On Track EQ3-kypärään sen kauniin ulkonäön, täydellisen istuvuuden ja ennen kaikkea ainutlaatuisen turvajärjestelmän ansiosta.
Se mikä tekee EQ3-kypärästä niin ainutlaatuisen on kypärään integroitu MIPS-teknologia. MIPS on tieteellisten ja lääkinnällisten tutkijoiden kehittämä järjestelmä, joka imitoi ihmisen päässä olevaa suojausmekanismia. Kun päähän kohdistuu vino isku, aivot voivat liikkua aivo-selkäydinnesteessä, joka vaimentaa aivoihin kohdistuvia voimia. Kypärässä on integroitu pienikitkainen kerros, joka voi absorboida osan energiasta, joka voisi muuten aiheuttaa aivovaurion. Tämä kypärä on suunniteltu ja hyväksytty kaikkeen ratsastukseen, se on testattu ja hyväksytty CE ja EU:n VG1-standardin mukaisesti.

Tämän kypärän edeltäjä, EQ2 valittiin ruotsalaisen vakuutusyhtiön Folksamin testissä markkinoiden turvallisimmaksi kypäräksi, ja tässä uudessa EQ3 mallissa ominaisuuksia on paranneltu vielä entisestään, joten voin olla varma siitä että mahdollisen tippumisen sattuessa päätäni suojaa mahdollisimman turvallinen ratsastuskypärä.EQ3-kypärästä on olemassa kaksi eri mallia, perusmalli sekä tämä uusi Lynx-malli mikä minulla on. Lynx-mallissa on mahdollisuus säätää kypärän kokoa niskassa olevan säätörullan avulla. Säätömahdollisuus takaa parhaimman mahdollisen istuvuuden, ja se on kätevä ominaisuus etenkin talvisin kun kypärää löysätessä alle saa helposti mahdutettua pipon tai huivin ilman että kypärä kiristää tai tuntuu epämukavalta. Tämä on ainakin omassa käytössäni todella arvostettu ominaisuus. Oma kypäräni on tyylikäs sileäpintainen musta malli, mutta kypärää saa myös ruskeana ja sinisenä, sekä mikromokkaisella tai keinonahkaisella pintamateriaalilla.

Nyt parin viikon käytön jälkeen en voi olla muuta kuin tyytyväinen tähän kypärään! Sanoisin että tämä on paras kypärä mikä minulla on koskaan ollut. Kypärä on todella kevyt ja mukava päässä, se istuu hyvin ja näyttää kivalta. Kypärä ei keiku eikä valahda silmille, ei paina mistään ja on jopa niin huomaamaton etten aina meinaa muistaa ottaa sitä ratsastuksen jälkeen päästäni pois.
Muistathan aina käyttää kypärää ratsastaessa! Vaikka minun valokuvissani ollaankin välillä hevosen selässä ilman kypärää, en voi suositella sitä kenellekään yhtään missään tilanteessa. Kuvauksissa olemassa olevat riskit tiedostetaan aina, enkä koskaan päästä ketään selkään jos tilanne näyttää siltä että se ei ole turvallista. Kuvaukset aloitetaan aina maastakäsin, ja jos selkään mennään siellä ollaan vain lyhyt hetki eikä koskaan mennä käyntiä kovempaa. Ratsastajan pitää olla kokenut ja hevosen hänelle tuttu jotta ylipäätään suostun ottamaan kuvia myös selästä. Turhia riskejä tulee välttää ja maastakäsinkin saa aina hyviä kuvia.

Kaikista turvatoimista huolimatta minunkin kuvauksissani on tapahtunut tippumisia muutaman kerran, vaikka viime tippumisesta taitaakin olla jo 5 vuotta aikaa. Mustelmia on tullut ja yhdeltä kuvattavalta murtui jalka, mutta luojan kiitos kukaan ei ole koskaan kolauttanut päätänsä. Kuvaukset ovat kypärättömyydessään siis poikkeustilanteita ja silloin kun oikeasti ratsastetaan tulee kypärää käyttää aina. Ei ole mitään syytä olla käyttämättä. Onnettomuuden sattuessa hyvä kypärä voi ihan oikeasti pelastaa henkesi.

Postauksen kuvat on ottanut Minka Harjapää.

Milloin olet viimeksi miettinyt oman kypäräsi turvallisuutta? Olisiko jo aika päivittää uuteen? :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti